Wednesday, May 16, 2012

Afaceri idei: European referendum initiative

Referendum european impotriva unei Directive UE care loveste in micii producatori din domeniul plantelor medicinale.

Va semnalam aparitia, la nivel european, a unei initiative de referendum cu scopul de a solicita mentinerea remediilor pe baza de vitamine si a terapiilor naturiste.

Toti producatorii romani si europeni de leacuri naturiste, realizate pe baza plantelor medicinale, mai au la dispozitie doar cateva zile pentru a respecta directiva UE cunoscuta sub titulatura "Traditional Herbal Medicinal Products (THMPD)", adoptata la 31 Martie 2004.

Ce impune Directiva UE?

Directiva impune ca, incepand cu 1 aprilie 2011, toate plantele medicinale sa fie procesate exact dupa aceleasi procedee ca si celelalte produse farmaceutice.

Care ar fi efectele imediate?

Este vorba inclusiv despre obtinerea de certificate legale, la fel ca in cazul medicamentelor.

Astfel de certificate legale au un cost care se apropie sau chiar depaseste 100.000 de euro pentru fiecare planta in parte! Costurile exorbitante pe care le-ar presupune intrarea in legalitate vor lichida mai mult ca sigur toti micii producatori din domeniul plantelor medicinale, lasand terenul viran pentru marile companii farmaceutice.

De cate semnaturi este nevoie?

Pentru ca textul Petitiei sa devina subiect de dezbatere in Parlamentul European, este nevoie de cel putin un milion de semnaturi.

No comments:

Post a Comment